19 Kasım 2011 Cumartesi

Halük Şahin ile İmaj Polemiği

Başlığa bakıp, sevgili Halük Hoca ile ağız dalaşına giriştiğimi sanmayın sakın. Polemiği, Platon'un Cumhuriyet'indeki kahramanı  Polemarchus adlı kahramanın etik tartışmalara götüren anlamı ile kullanmaktayım.

Halük Hocamın "Bozcaadaya İmaj Ayarı Nasıl Yapılır" (http://bielog.com/genel/bozcaada'ya-imaj-ayari-nasil-yapilir/) adlı ve 06.09.2011 tarihli yazısını yeni okuma fırsatı buldum.

Halük Hoca yazısında, Bozcaada'nın olmaması gereken bir yerde olduğunu kabul ederek ve bunda  kendi katkısını da kabullenerek  "sapmış imajının" düzeltilmesi için "her fırsatta Bozcaada pilaj değildir" diye haykırmak gerektiğini vurgulamaktadır. Her satırının altına imza atılır. Hatta bu satırlara katkı sağlamak gerekir. Nasıl mı?

Halük Şahin Hocam Sayın Cevat Çapan Hoca ile Bozcaada'da çok önemli bir etkinliği başlattı - İlyada Okumaları ve Ozanın Günü - adada başlayıp da sürekliliğini koruyan az sayıdaki etkinliklerden biri. Bu etkinlik için adaya çok sayıda insan gelmektedir. Geliş nedenleri etkinliğin kendisi - "pilaj için" değil.

Elbette ki organizasyonu çok ağır ve yorucu bir etkinlik. Bir de etkinliği ve organizasyonu kendi ticari çıkarları için oraya-buraya çekiştirenlerle uğraşmak da bir başka güçlük... Bu güçlükleri aşabilmek için etkinliğin organizasyonunu dört-beş yıl önce "Bozcaadanın sosyo-kültürel ve kentsel gelişimine katkıda bulunmak"tan başka kaygısı olmayan Bozcaada Derneği üstlenmişti.

Derneğin o zamanki yönetimi, bu etkinliğe uluslararası bir nitelik kazandırılmasını önermişti. Bu nitelikteki bir İyada Okumaları ve Ozanın Günü etkinliğini pek çok ulusal ve uluslararası kuruluş finanse edebilir, Bozcaada "pilajları" ile değil, gizemli coğrafyası ve kültürel mirası ile tanıtabilirdi.  İmajında bu denli bozulma olmayabilirdi. Bunun için fırsat kaçmış değil. Şimdi Bozcaada Derneğinin Yönetim Kurulunda Halük Hoca var.

Halük  Hocanın şimdi iki şapkası var. Birincisi, Bozcaadanın tanıtımında ve olumlu imajının oluşmasında önemli bir yeri olan kültürel bir etkinliğin fikir babalığı ve entellektüel mülkiyeti.

İkincisi, dünyanın dört bir yanında 270 gönüllü üyeye sahip güçlü bir iletişim ağına sahip, Bozcaadalı bir sivil toplum kuruluşunun  gerçek eylem fırsatı sunan yöneticiliği.  Gün, eylem günü Hocam.    


Hiç yorum yok: