31 Ocak 2011 Pazartesi

Seçim Sathı Mailinde Bozcaada

karikatür gibi...

Ülke şimdiden "seçim sathı-mailine" girdi. Liderler başta olmak üzere tüm parti teşkilatları, aday adayları bir telaş ve koşuşturma içinde.

Tüm bu telaş ve hazırlıkları adalılar televizyon kanallarından izlemektedirler. Tıpkı dünyada olup biten diğer olayları izledikleri gibi. Yani etkilenmeleri o kadar...

Arada bir yolunu şaşırıp kış günü adaya uğrayan ve "hava koklayan" ilin politik aktörleri de yok değil. Ama adanın havasını koklasalar ne olacak! Adada hava temiz...

Üstelik adada onları cezbedecek kadar seçmen sayısı yok.

Bu iyi mi kötü mü bilemem. Ama galiba hem iyi....... hem kötü.

Kötü çünkü merkezi idarenin politikalarından bazıları Bozcaadayı doğrudan etkiliyor. Tarım politikası, turizm politikası, tarımsal sanayi politikası, yatırım politikası gibi. Ama adalılar bu politikaları seçimden önce öğrenip anlayıp oy verme davranışlarında bunu dikkate alma taraftarı değiller pek. Uygulandıklarında ise tepkileri biraz mırıldanma, biraz söylenme ve sonra da onlara uymadan öteye gitmiyor.  Ve yine oy verme davranışı takım tutar gibi "gassraylı" ya da "fenerli" olmaya devam ediyor.

İyi çünkü seçim öncesi ülkenin bir çok yerinde yaşanan gerginlikler adada yaşanmıyor. Hatta genel seçimler adada sıkılan adalılar için bir "ekşın" ve "şov"  gibi algılanıyor. Olağan günlük dedikoduların sıkıcılığının yerine "derin" çınaraltı politik analizleri renklendiriyor. Adalıların hepsi taraf gözetmeksizin tüm partilerin toplantı ve etkinliklerine katılıyor.  Milletvekili adaylarının konuşmaları ne konuştuklarından çok nasıl konuştukları ile değerlendiriliyor.

Seçim günü en büyük sıkıntı alkol tüketiminin yasak olması...

Seçimin ertesi günü ise herşey olağan haline dönüyor...

Hiç yorum yok: