11 Haziran 2013 Salı

Varna Üniversitesi Bozcaada'da

Varna Chernorizetz Hrabar Üniversitesi Yönetim ve İşletme Fakültesi'nin Turizm işletmeciliği ve Finans-Bankacılık Bölümleri Yüksek lisans Programları öğrencileri bu yıl ziyaret ve çalışma yapmak üzere Yönetim ve İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Miglena Temelkova'nın liderliğinde Bozcaada'ya geldiler.

Yüksek Lisans programlarında yer alan, alan incelemesi ve projektif çalışma seminerlerini  daha önceki yıllarda Yunanistan'ın Tasos adasında gerçekleştiren Üniversite, programda ders veren Türk öğretim üyesinin girişim ve çabaları sonucu Bozcaada'ya alındı.

Her yıl mayıs ayının son haftasında Tasos Adasında gerçekleştirilen ve bir hafta devam eden seminer bu yıl o tarihlerde Blgaristan'daki genel seçimler nedeniyle iki hafta ertelendi.

09-10 Haziran 2013 tarihlerinde Edirne'nin tarihi mekanları dışında Türkiye Cumhuriyetinin 2023 vizyonu ile ilgili bilgi almak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne il Başkanlığını ziyaret eden öğrenciler Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu'nun resmi danışmanı Avukat Sayın Ayhan Demir ile görüştüler.

Bugün gerçekleştirdikleri Truva gezisinden sonra Bozcaada'ya gelen öğrenci ve akademik personel Bozcaada'da çalışmalarına zemin teşkil edecek Bozcaada Kaymakamlığı ve örnek birkaç işletme ziyaretinden sonra 15 Haziran 2013 Cumartesi günü adadan ayrılacaklar.

Bu yıl ilk olan Bozcaada ziyaretinin başarılı geçmesi durumunda Varna Üniversitesi bundan sonraki yıllarda da seminer çalışmalarını Yunanistan'ın Tasos adası yerine Bozcaada'da  devam ettirecektir.


Hiç yorum yok: