5 Haziran 2013 Çarşamba

Bozcaada'da Disko Olmalı mı? Anketi Sonuçları


Bozcaada'da disko olmalı mı? konulu anketimizin sonuçları aşağıdaki gibidir:

Anketi cevaplayan kişi sayısı 35 dir.  İstatistiksel olarak cevaplayan kişi sayısı 30'u geçtiği için cevaplayanlar "büyük grup" sayılabilir ve veriler büyük gruplara uygulanan parametrik istatistiksel tekniklerle değerlendirilebilir; sonuçlar genellenebilir. Anketin yapısı gereği cevaplar en kaba ölçme yöntemlerinden biri olan "yüzde" ile değerlendirilecektir.

Verilen cevapların % 48 i, Bozcaada'da kesinlikle disko açılmaması yönündedir. Bu sonuca göre anketi cevaplayanların neredeyse yarısı Bozcaada'da bir disko açılmasını istememektedir.

Bir diskonun ses izolasyonu yapılması koşuluyla onaylayanların oranı % 22, şehir dışında yapılması koşulu ile onaylayanların oranı % 8 ve her halükarda açılması gerektiğini düşünenlerin oranı % 20.

Bu blogda konu ile ilgili yer alan Bozcaada'da Disko Olmalı mı? http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1542089794701923407#editor/target=post;postID=4745012448503852742;onPublishedMenu=postsstats;onClosedMenu=postsstats;postNum=4;src=postname yazısındaki argümanları ve değerli görüş ve yorumları ile konunun tartışılmasına katkıda bulunan okuyucuları argümanlarını tekrarlamaksızın anketin sonuçları şöyle yorumlanabilir:

Bozcaada'da müzikli bir eğlenme mekanına ihtiyaç bulunmaktadır. Ancak!

Cevaplayanların büyük çoğunluğu böyle bir mekan için kaygı duymaktadır. Bu kaygı müzikli eğlence yerinin oluşturulmasındaki özellikle ses izolasyonu ile ilgili teknik şartnamelerin yerine getirilip getirilmeyeceği ve işletilmesi sırasında doğacak sorunların (gürültü ve trafik) çözümünde etkisiz ve yetersiz kalınacağı kaygısıdır.

Bu kaygıyı besleyen temel kaynak güvensizlik duygusudur. İnsanların birbirine, işletmelere ve özellikle de kurumlara karşı duydukları derin güvensizlik duygusudur. Bu güvensizlik ve kaygıları oluşturan şey   eğlence yerleri ve diğer konulardaki geçmiş ve mevcut deneyim ve uygulamalar yer almaktadır.    

ÖNERİLER:

Temel sosyal bir ihtiyaç olan eğlenme ihtiyacının Bozcaada'da karşılanabilmesi için şu iki koşulun birlikte yerine getirilmesi gerekmektedir:

1. Ada'daki ses yankı düzeyini hesaba katarak iyi bir ses yalıtımının ve denetlenebilir bir ses sisteminin yüksek maliyetine katlanan yatırımcı  

2.  İşletme özelliklerini ve çevre özelliklerini dikkate alarak  ruhsatlandırma, düzenleme ve sürekli - ciddi bir denetleme yapacak bir yerel yönetim.




Hiç yorum yok: