7 Ağustos 2012 Salı

"İŞ BİLMEZLİĞİN BU KADARI"

Yukarıdaki başlık bu blog yazarına ait değil.

Sabah Gazetesi'nden Sayın Yüksel Aytuğ'a ait.  Ege gezisi  izlenimlerini anlattığı makalesinin Bozcaada ile ilgili bölümü:

(Yazının tamamı için: http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/aytug/2012/08/07/kalbim-egede-kaldi)

İlk defa adaya gelen, "dışarıdan bir göz"ün gördükleri...

Birlikte okuyalım:

Bozcaada'ya neden 'büyülü ada' denildiğini ... 'yerinde' öğrendim. İnsanı içine alan, ruhunu gönüllüce hapseden bir büyüsü var adanın gerçekten de. Ama her yerini gezip görmeye, tadını çıkarmaya günübirlik tur yetmiyor. Ana karaya yani Geyikli'ye son feribotun 19.00'da olduğunu öğrenince, beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü adanın Batı Burnu'nda rüzgar güllerinin eşlik ettiği o eşsiz gün batımını izleyemeyecektim. 
Yani iş bilmezliğin, adam sendeceliğin bu kadarı olur.
Yazın tam ortasında, adaya günübirlik turistlerin akın ettiği günlerde, 19.00'da son feribot olur mu? Koy geceyarısına bir sefer; millet gelsin, gönlünce adayı dolaşsın, günbatımının keyfini çıkarsın, restoranlarda, kafelerde keyifle vakit geçirip esnafa para kazandırsın, sonra da yaşadığı bu eşsiz güzellikleri konu komşuya anlatmak için evine dönsün. Yok, olmaz... Çünkü bizde 'rasyonel turistik organizasyon mantığı' kuantum fiziğinden daha zor öğrenilir!
Mantık dedim de... Bozcaada iskelesinde elimize bir broşür tutuşturdular. Adanın koylarını dolaştıran bir tekne turu... Peki şirketin ismi ne dersiniz? Titanik... YÜKSEL AYTUĞ / SABAH YAZARI 

http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/aytug/2012/08/07/kalbim-egede-kaldi 


Aslında, mevcut haliyle, Bozcaada kocaman bir Titanik...

Buzdağına hızla yaklaşıyor...

Hiç yorum yok: