19 Haziran 2012 Salı

Bozcaada Belediyesi de Rahatsız...

Bozcaada'daki turizm işletmelerinin 2012 yaz sezonu fiyat tarifeleri ile ilgili Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odasının aldığı karar sonrası devam eden söz duelosuna  Bozcaada Belediye Başkanı Sayın Mustafa Mutay da Bozcaada Belediyesinin resmi web sitesinde yer alan yazısı ile katıldı.


Sayın Mutay'ın yazısı aşağıdadır:


Mustafa MUTAY’dan Cevap

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA MUTAY’DAN CEVAP
Çanakkale  Ticaret  ve  Sanayi  Odasının  mayıs ayı içerisinde gerçekleştirdiği toplantıda Bozcaada’nın  turizmindeki  fiyat  tarifelerinin yüksek  olduğu  konuşulmuş  ve bu konuda Ticaret  ve  Sanayi  Odasının  2012  yılı  fiyat  tarifelerini  Bozcaada  esnafının   kendilerine yüksek tarife istedikleri ve kendilerinin aldığı kararla 2012 yılı tarifesinin verilmeyeceği ve böyle karar aldıklarını ve bu sebeple Bozcaada’daki yüksek fiyat tarifelerinin önüne geçmiş olduklarını ifade etmiş bulunmaktadırlar.  Bu sebepten dolayı bazı yayın organları Bozcaada turizmini yargılayama kalkmış kelime deyimiyle “Bozcaada Kazık” kelimesini yazmışlardır. Kelime deyimiyle Bozcaada hiçbir zaman kazık kelimesi ile özleşmemiştir.
Biz yıllarca kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı olarak ticaret ve sanayi  odası  Bozcaada esnafına  fiyatları  verirken   kendilerine  hep  şunu   söylemişizdir. Yaz  başında   fiyatları vermeden önce beraber bir toplantı yapalım fiyatlar konusunda mutabakat sağlayalım ve bu konuya da hep özen göstermişizdir. Ticaret ve Sanayi Odasına bu konuyla ilgili Belediye Başkanlığı olarak yazı yazılmış olup, sıkıntılar anlatılmıştır. Ticaret ve  Sanayi  Odası  buna rağmen sınıf farkı gözetmeksizin ve bir araştırma yapmadan Bozcaada’daki  üyesi   olduğu esnafa yüksek oranda fiyatlar vermiştir. Belediye Başkanı olarak ben bazı  fiyatlara  karşı çıkmışımdır  ve  hatta  esnafın  istediği  fiyatın  çok  üstünde  fiyatlar  vermişlerdir. Bizde kendilerine sorduğumuzda biz tavanla taban veriyoruz  satabiliyorsa  satsınlar  diye bize cevap  vermişlerdir. Ticaret  ve  Sanayi  Odasının  2012  yılı  için  aldıkları  karar  onların düşüncelerinden değil, nisan ayı içerisinde Bozcaada esnafından belirli guruplar çağırılarak Kaymakamlık Makamında bir toplantı yapılmıştır. Yapılan toplantı neticesinde 2012 yılı yatak yeme ve içmeye fiyat alınmasın diye genel bir görüş çıkmıştır. Bazı esnaf arkadaş ların ahtapot ve kalamarı yüksek fiyata aldıklarını belki bunlarla ilgili bir fiyat isteyebile ceklerini söylemişlerdir. Ticaret ve Sanayi Odası  yönetim  kurul  üyelerinin  Mayıs  ayı içerisinde  Bozcaada’ya  yaptıkları  ziyarette  Bozcaada  esnafıyla  Zübeyde  Hanım  çay bahçesinde yapılan toplantıda kendilerine 2012 yılında  Bozcaada  esnafının  yeni  fiyat istemeyeceği ve eski fiyatlarla 2012  yılı  yaz  sezonuna  devam  edeceklerini  Belediye  Başkanı olarak ben söylemişimdir. Onların bahsettikleri bazı üyelerin   %10  %15 zam isteyenlerin birkaç üyeyi geçmeyeceği veyahutta daha evvelki yıllarda satış  fiyatlarına  zam almayan ada esnafı üyeleri olabileceklerini düşünmekteyim. Zaten Bozcaada‘da her kesime hitap edecek şekilde hizmet verilmektedir ve fiyat tarifelerde işletmelerin kapı önlerine ve masalara menü olarak konmaktadır. Bu sebepten dolayı Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısında alınan kararların kendilerine ait olmadığı ve nisan ayı içerisinde Kaymakamlık Makamında yaptığımız toplantıda Bozcaada esnafı ile aldığımız bir karardır. Bu kararı kendileri almış gibi kamuoyuna lanse etmeleri bizi derinden üzmüştür.
Bozcaada Çanakkale’nin turizminde gelişen, büyüyen, en çok yatak kapasitesine sahip olan bir ilçesidir. Bu gün yurt içinde ve yurt dışında Bozcaada yaptığı turizmle göz doldurmakta ve takdir toplayan ilçe  konumundadır. Son  yıllarda  tesis  anlamında  hem  yatak  hemde yeme içme konusunda çok iyi yerlere gelen ilçemiz Çanakkale’yi de en iyi bir şekilde temsil etmektedir.  Hem bağcılığı ve şarapçılığını koruyarak bunun yanında da turizmciliği gelişti- rerek kültürüne sahip çıkan ve bir ada özelliğini korumayı devam ettirerek turizmde yeni projelerle Bozcaada  yoluna   devam edecektir. Bozcaada’ya  inanıyorum  ki  Bozcaadalılar sahip çıkacaktır. Saygılarımla
Sayın Mutay'ın cevabı ile ilgili yorum yapmamakla birlikte (konu ile ilgili yorum BOZTİT başkanı sayın Yahya Göztepe'nin basında yer alan demeci üzerine yapılmıştı) iki hususa dikkat çekmek istiyorum:
1.  Mustafa Mutay'dan Cevap başlığının altında Yazi isleri tarafından  tarihinde gönderildi  olarak yer  alan ibare neyin nesi? Bozcaada Belediyesinin resmi web sitesinin takvimi ülkemizin kullandığı takvimle senkronize değil mi ve hangi takvime göre işliyor?
2. Bozcaada Belediyesinde, belediyenin resmi web sitesinde yer alacak, belediye başkanının  bir demecini dil bilgisi ve gramer açısından denetleyecek ve düzeltecek kimse yok mu Allah aşkına? 
Her iki husustaki bu denli özensizlik içeriği de güvensiz kılmakta...

Hiç yorum yok: