25 Haziran 2012 Pazartesi

Bozcaada'da Artık Adliye Olmayacak

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunun 15.06.2012 tarih ve 347 sayılı kararı ile Bozcaada Adliyesinin Ezine Adliyesiyle birleştirilmelerine karar verilmişti.


Ancak yapılan itiraz ve başvurular üzerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Birleştirilmesine karar verilen adliyelerin bulunduğu yerleşim yerlerinin coğrafi şartları, nüfusu, güvenlik ve iş durumları ile birleştirilen adliyelere olan uzaklık ve ulaşım imkânları dikkate alınarak; ekli listede belirtilen yer adliyelerinin birleştirme kararı iptal edilmiş olup, anılan adliyelerin faaliyetlerinin devam etmesine 22/06/2012 tarih ve 383 sayı ile karar vermiştir. (http://www.hsyk.gov.tr/duyurular/2012/haziran/birlestirme-iptal-adliye.html)


HSYK'nın 22.06.2012 tarih ve 383 sayılı kararına ek listede yer alan Adliyeler arasında Bozcaada Adliyesi yer almamaktadır. Dolayısıyla 15.06.2012 tarih ve 347 sayılı birleştirme kararı geçerlidir. 

HSYK'nın 15.06.2012 tarihli kararından sonra birleştirilmesine karar verilen ilçelerin yerel yönetimleri, parti örgütleri ve sivil toplum kuruluşları 22.06.2012 tarihli kararın gerekçelerini oluşturan coğrafi şartlar, güvenlik, ve iş durumları ile adliyelere olan uzaklık ve ulaşım imkanları gibi gerekçelerle kamuoyu ve siyasal karar alma mekanizmalarını harekete geçiren yoğun bir çalışma içine girerek ilçeleri lehine kararın düzeltilmesini sağlamışlardır. Örneğin Marmara Adası Adliyesi'nin de kapatılması gündeme geldi. Marmara Adası Belediye Başkanı Avukat Ali Aksu, kararın adada duyulması sonrasında Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Edip Uğur, Cemal Öztaylan ve CHP Milletvekili Namık Havutça ile irtibata geçti. Milletvekillerinin Adalet Bakanlığı ile görüşmesi sonucu Marmara Adası Adliyesi'nin kapatılması kararı iptal edildi. (http://www.pirsushaber.com/adliyenin-kapatilmasi-kararinin-iptali-401811n.html)

Ancak Bozcaada'daki yerel yönetim, parti örgütleri ve sivil toplum kuruluşları başlayan yaz sezonundaki kazançların hesabı ile gerekli çalışmayı yapmamışlardır. Bu durumda Bozcaadalılar her türlü kış koşullarında da bir sabıka kaydı almak için bile artık Ezine Adliyesine gideceklerdir. 

Hayırlı olsun diyelim;  ve her zaman tekrar ettiğimiz düsturu tekrarlayalım: 

Seçmek vazgeçmektir!

Hiç yorum yok: