31 Mayıs 2012 Perşembe

"Bozcaada’yı Bozcaadalılara bırakmaya gelmeyecek"

http://www.canakkaleolay.com/yazi.asp?id=3542, Sayın Kadir Kenar'ın Analizi:


Dün Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda çok örnek olacak bir tavır ortaya çıktı. Bozcaada da turizm yapan işletmelerin 2012 yılına ait zam talepleri reddedildi. Şimdi bu nereden çıktı diyenleriniz olacaktır. ÇTSO üyesinin hakkını böyle mi koruyor diyenler de çıkar.

İşte dün onun için çok önemsediğimiz ve de ilerisi için umutlandığımız bir karara imza atıldı. Adalıların 2012 için teklif ettikleri yüzde 30 ila 40 arası zam talepleri reddedildi.

Ayrıca ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin’de, ‘şubat ya da martta seçim var. Bu kararı beğenmeyen bana oy vermesin’ diyerek kararın altına cesur bir imza atmış oldu.

Ve de bu karar bence de çok iyi oldu. Çünkü yıllardır Bozcaada insanların kazıklandığı bir yer haline gelmeye ve de bu şekilde anılmaya başlandı. Ada esnafı sanki seneye kıyamet kopacakmış da bir daha da bu adaya kimse gelmeyecek miş gibi davrandı. Sonuçta da adanın adı kazıkçıya çıktı.

Bence dün ÇTSO’da zam taleplerinin reddedilmesi bu kötü gidişe dur demek anlamına geliyor. Bozcaada’yı Bozcaadalılara bırakmama anlamı taşıyor. Bence de ada turizminin geleceği için önemli bir karar alınmış oluyor.



Sayın Kadir Kenar'ın yorumu bu. ÇTSO'nun da yorumu demek oluyor ki bu...

Adalılar (ada esnafı) bu yorumu da doğru bulmayıp BTSO kurmaya kalkarlarsa şaşırmamalı.
O zaman istedikleri fiyatları koyarlar.
Amok Koşucularının finişi yakın...

Hiç yorum yok: