8 Nisan 2012 Pazar

Bozcaada Yine Kaybetti...

http://www.enerjigundem.com/ekonomi/kazanan-da-var-kaybeden-de-134827.html


ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Teşvik Sistemi’ni açıklamasının ardından, sistemin detayları da ortaya çıkmaya başladı
Yeni sistemin uygulama detayları belirginleştikçe, bazı illerin teşvik bölgeleri açısından mevcut sistemdeki yerlerini kaybettikleri, bazılarının da daha üst teşvik bölgelerine çıktıkları görüldü.

Yeni teşvik sisteminde il bazlı ve 6 bölgeli sisteme geçilerek, en fazla teşvik ve destek alacak iller 6. bölgede sıralandı. Bu bölge, mevcut sistemde en fazla teşvik alan illerin bulunduğu 4. bölge kategorisine karşılık geliyor. Ancak mevcutta halen en fazla teşvik alan 4. bölgede yer verilen illerin tamamı, yeni sistemdeki 6. bölgeye alınmadı. Birçok il “en fazla teşvik” alan kategoriden, “daha az teşvik alan” bir üstteki kategoriye konuldu. Bu nedenle de yeni sistemin kaybedenleri başta Tunceli olmak üzere Bayburt, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Malatya, Elazığ, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Çanakkale ilinin Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri oldu.
Mevcut sistemde en fazla teşvik sağlanan illerin sıralandığı 4. bölgede yer alan iller şöyleydi: Kastamonu, Çankırı, Sinop, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Çanakkale ilinin Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri.

Ancak “en fazla teşvik” kategorisini oluşturan bu listeden, yeni sistemde şu iller çıkarıldı. Tunceli, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Malatya, Elazığ, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Çanakkale ilinin Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri.

Hiç yorum yok: