6 Mart 2012 Salı

Ege'nin Turizm Üçlüsü Seçildi

Yeni Asır - 04.03.2012

İnternette en çok ziyaret edilen global seyahat sitesi www.mydestination.com'da yayımlanan listenin zirvesinde Kapadokya var. Listeye Ege'den Bergama, Efes ve Pamukkale girdi.


Günde yaklaşık 100 bin kişi tarafından takip edilen global seyahat sitesi www.mydestination.com'da yayımlanan listenin zirvesinde Kapadokya, ikinci basamağında ise İstanbul yer aldı. Seyahat uzmanlarınca hazırlanan listede, Kapadokya ve İstanbul'u sırasıyla, Pamukkale, Efes harabeleri, Doğu Karadeniz, Nemrut Dağı, Doğu ve Güney Doğu Anadolu, Antalya, Bozcaada ile Bergama takip etti.
Yabancı gezginlerce çekilen fotoğraflarla süslenen listede İstanbul'dan şu sözlerle bahsedildi: "365 gün 24 saat yaşayan çok büyük bir şehir. Gezmek için en az birkaç güne ihtiyacınız var. Gezdiğinizde, neden fantastik olduğunu ve çok övgü aldığını anlayacaksınız."


BURALARI GÖRMEDEN DÖNMEYİN

KAPADOKYA: Büyüleyici manzaraya sahip bölge, mağara oteller ve evleriyle taş devri karikatürlerinin yeni yapılmış modeli gibi görünüyor.
PAMUKKALE: Hierapolis antik kalıntıları üzerinde Kleopatra'nın havuzunun da bulunduğu Pamukkale, Doğa Ana'nın muhteşem çalışmasının bir sonucu.
EFES: Roma İmparatorluğu'nun en büyük ikinci şehri. Celsius Kütüphanesi, Türkiye'nin en çok fotoğrafı çekilen yerlerinden birisi..
DOĞU KAREDENİZ: Turistler tarafından gözden kaçırılan bir bölge. Sümela Manastırı oldukça etkileyici..
NEMRUT DAĞI: İsa'dan önce hüküm süren Komagene Krallığı'nın kral mezarlarına ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın en iyi gündoğumu manzarasına sahiptir. 
DOĞU VE GÜNEY DOĞU ANADOLU: Eskiden ruhani bir şehir olduğuna inanılan Urfa, antik sitelerle dolu Mardin kentinin bulunduğu bölge oldukça büyüleyici. Hasankeyf, ziyaret edilecek yerlerin olmazsa olmazıdır.
ANTALYA: Hem kıyı tatili yapmak hem de antik yerleri görmek isteyen 12 milyon ziyaretçiyi ağırlayan bir bölgedir. 150'den fazla 5 yıldızlı otelin bulunduğu kentte kendinizi şımartabilirsiniz.
BOZCAADA: Yabancılara kollarını açan yerli halkı, beyaz badanalı evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, plajları konukları mutlu ediyor.
BERGAMA: Antik Yunan kenti iken Hıristiyanlığın ilk 7 kilisesinden biri burada kurulmuştur. Şaşırtıcı bir tatil yapmak için Bergama'yı ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: