16 Haziran 2013 Pazar

DENKO Arsa Sahipleri Meclis Kararını Bekliyor

Bozcaada İmar Planı ile ilgili süreç devam ediyor.

Bozcaada Belediye Başkanlığının İmar İşleri Bürosunun içinde "ilanen askıda" kalan 1/25 000 lik plana yapılan itirazların Belediye Meclisi tarafından incelenmesi ve karara bağlanması için yasal süre tamamlandı.

Şimdi gözler Belediye Meclisi'nin vereceği kararlarda.

Beklenti, bu kararların, yasada öngörüldüğü biçimde Bozcaada Belediyesi resmi web sitesinde yayınlanarak daha önceden yaşanan ve tüm ilgililerde kuşku ve güvensizliğe yol açan "aleniyet" sorunun yaşanmaması...  

Planda yer alan önemli düzenlemelerden birisi kuşkusuz Ayana Koyu ve tapularının dağıtılmasıyla birlikte tüzel kişiliği sona eren DENKO Arsa Kooperatifinden alınan arsalarla ilgili olanlardır.  Bu düzenleme üç açıdan önemlidir:

1. Arsa sahiplerinin sayısının çok olması.

2. Arsa sahiplerinin geçmişten kazanılmış haklarının zedelenmesinin yol açacağı ve mülkiyet haklarının kullanılmasının engellenmesi sonucunu doğuracak düzenlemeler sonucu çok uzun, karmaşık hukuki işlemlere zemin oluşturacağı gerçeği.

3. Adanın en güzel ve en büyük koyunun şu ya da bu şekilde (konut ya da turizm) yapılaşması durumunda ortaya çıkacak olumlu-olumsuz ekonomik, ekolojik ve sosyal etkilerin büyüklüğü.

Bundan sonra çok uzun  yıllar boyunca Ayana Koyu Bozcaada'nın  gündeminden düşmeyecektir.

Ayana Koyu ve DENKO Arsaları birçok açıdan ve her kesim tarafından tartışılacak.

Bozcaada tarihinde, geçmiş donem yerel yönetimlerin öngörüzülüğünün, stratejik planlama ve çözüme yönelik etkili kararlar üretebilme becerisi yoksunluğunun Ada ve hak sahipleri için ürettiği sorunlarla yerini alacaktır.

DENKO Arsa Sahipleri adına girişimlerde bulunan ve konu ile ilgili çözüm üretme çabası ve gayreti içerisinde bulunan Sayın Attilla Kıran, Sayın Attila İnan ve Sayın Erol Yıdırım'ın arsa sahiplerine yaptıkları çağrılar ve iletişim bilgileri aşağıdadır. Bu çağrıda yer alan başvuru süreleri tamamlanmış olmakla birlikte bundan sonraki hukuki süreçte çağrı sahipleri ile haberleşmek ve birlikte hareket etmek isteyenlerin bilgilenmesi açısından önemli olduğu görüşündeyiz.



             Sayın  DEN-KO Arsa Komşumuz;

           Daha önce DEN-KO Bozcaada ile ilgili göndermiş olduğumuz mektupta bahsettiğimiz imar çalışmaları sonucunda BOZCAADA Belediyesi tarafından hazırlanan imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış ve askıya çıkarılmak üzere Bozcaada Belediyesine gönderilmiştir.

            01 Mayıs 2013 tarihinde askıya çıkarılan imar planına göre;

            Yaklaşık 8 parsel birleştirilerek 2500 m2’lik büyük parseller oluşturularak 2 katlı ve sadece  80 m2 büyüklüğünde bina yapılmasına müsaade edilmektedir.

            İmar planının bu şekilde kesinleşmesi halinde içinden çıkılamaz şekilde karmaşaya neden olacağı gibi var olan hakkımızda elimizden alınmış olacaktır.

            Planın askıda kalma süresi 1 ay olduğundan 01 Haziran 2013 tarihine kadar itiraz edilmesi gerekmektedir. İtiraz edilmediği takdirde hukuki yola başvurulması mümkün değildir. Hukuki hakkımızın kaybolmaması için öncelikle 01 Haziran 2013 tarihine kadar mutlaka onaylanan imar planına itiraz edilmesi gerekmektedir. Ekte gönderdiğimiz örnek itiraz dilekçesine tapunuzun Fotokopisini de ekleyerek İADELİ TAAHHÜTLÜ olarak BOZCAADA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’ na göndermeniz hakkınızın kaybolmaması için önemlidir.

             İtirazlarımızın sonuçlanmasından sonra hukuki hakkımızı aramamız için aşağıda belirtilen vekalet bilgilerine VEKALETNAME göndermeniz halinde birlikte hukuk mücadelesine girmemiz uygun olacaktır. Yapılacak olan hukuk mücadelesinde arsalarımızın Turizm Tesis Alanı haline çevrilmesine çalışılması en uygun yol olarak görülmektedir. Daha önce gönderdiğimiz anket niteliğindeki mektuba gelen cevaplarda da çoğunluk Devre Mülk ve Otel Yapılmasını tercih etmiştir. Bir yandan dava açıp hukuki yönden hak ararken diğer yandan arsalarımızın bulunduğu alanın turistik alan olması için yetkili yerlere başvurarak çalışmalar yapacağız.

             Konunu  Aciliyetine ve Önemine Dikkatinizi Çekerek Bilgilerinize Sunarız.

Atilla İNAN                                              Erol YILDIRIM                                                       Attila KIRAN



VEKALETNAME BİLGİLERİ:
Ankara Barosu Avukatlarından 26123382816 TC kimlik nolu Atilla İNAN
Adres: Sağlık Sok.  No: 17/26 Sıhhiye/ANKARA





                               BOZCAADA BELEDİYESİ BAŞKANLIĞINA
                                   BOZCAADA/ÇANAKKALE
                                                                                                                     

KONU                       : Bozcaada Belediye Meclisince kabul edilen ve 01.05.2013 tarihinde askıya çıkarılan arsamı da kapsayan 1/25000 Ölçekli İmar Revizyon Planına itirazlarımın sunulmasıdır.
AÇIKLAMALAR    : Çanakkale İli, Bozcaada İlçesi, Merkez İçmece mevkiindeki,  uzun yıllardan beri var olan arsamın alınan karar ile onanan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planının 01.05.2013 tarihinde askıya çıktığı ve askıya çıkartılan planın inşaat ruhsat sahasını da kapsadığı gibi sahanın üzerinde bulunduğu alanla ilgili olarak Belediye tarafından yapılan düzenlemede plan şartlarının uygunluğuna ilişkin hiçbir şartın göz önüne alınmadığı görülmektedir.
Askıya çıkarılan planın; maliki olduğum arsa ve onun gibi söz konusu bulunan diğer imarlı arsaların  hiçbir  özelliğinin gözetilmeden düzenlendiği görülmektedir.

Bu düzenlemeye ve plana aşağıdaki sebeplerle itiraz ediyorum.

1             Plan daha önceki düzenlemeler ve yasal mevzuat mucibince kazanmış olduğumuz müktesep haklara riayet etmemektedir.
2             Tapu hakkımın korunmadığı, mülkiyet hakkımın diğer tapu sahipleri ile birleştirilerek tüm tapu sahiplerinin mağdur edildiği ve taşınmaz arsa üzerine yapı yapılamaz derecede ortak mülkiyet mecburiyetine dönüştürüldüğü görülmektedir
3             Yapılan imar revizyon planında yaklaşık 8 adet parselin birleştirilerek ortaya çıkabilecek 2500 m2 ortak nitelikli arsada toplamda 2 katlı ve toplamda 80 m2 büyüklüğünde bina yapılması tüm arsa sahiplerini içinden çıkılamaz ve hak mahrumiyetine uğramış durumuna düşürecektir.

SONUÇ VE TALEP :
Yukarıda sunulan sebeplerle;
Bozcaada Belediyesinin hazırladığı ve 01.05.2013 tarihinde askıya çıkarılan ve Bozcaada yı kapsayan 1/25000 Ölçekli İmar Tadilat Planına ve dayanağı olan tüm plan ve uygulamalara itirazımızın kabulü ile işlemin iptaline, yeniden yapılacak çalışmalarda yukarıda belirtmiş olduğumuz haklarımızın dikkate alınmasına karar verilmesini ve mevcut  inşaat m2 durumuna bağlı kalınarak tüm arazinin Turizm Tesisi Alanına dönüştürülmesini talep ederim.
Saygılarımla. …/…/2013    
                                                                                                                         Ad Soyad
                                                                                                                               İmza
Ekler     : 1- Tapu örneği

Adres:


Telefon:      


        

       Sayın DEN-KO Arsa Komşumuz;

       Geçtiğimiz günlerde göndermiş olduğumuz  mektupta ;
       Bozcaada Belediyesinin hazırlamış olduğu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan imar planının Bozcaada Belediyesince askıya çıkarıldığını, askı süresinin 1 Haziran 2013 tarihinde sona ereceğini bildirerek ekte gönderdiğimiz itiraz dilekçesinin bu tarihe kadar Bozcaada Belediyesine gönderilmesi gerektiğini bildirmiştik. Ancak daha sonra öğrendiğimiz kadarıyla bu tarihin 29 Mayıs 2013 te sona ermiştir. 
        İleride hak kaybımız olmaması için itirazımızın yapılması gerekmektedir. 
        Eğer itiraz etmedi iseniz ÇANAKKALE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE mutlaka itiraz dilekçesini göndermeniz menfaatiniz icabıdır.

Attila KIRAN                                                     Atilla İNAN                                                     Erol YILDIRIM


İrtibat 
Tel : Attila Kıran 0505 314 79 80
E-Mail: attila.kiran@gmail.com
Adres: İlkadım Mah. Yeşilvadi Sok. No: 71-A D: 3 Dikmen/ANKARA


Hiç yorum yok: